מאת: אסף קופפר
חברת גוגל (GOOGL), השייכת לאלפאבית, נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת חברת הסייבר הישראלית Wiz בסכום של 23 מיליארד דולר. אם תתממש העסקה, זו עשויה להיות הרכישה הגדולה ביותר של גוגל אי פעם. דיווח זה פורסם ב- The Wall Street Journal ומתבסס על מקורות המעורים בפרטים.
הרכישה המסתמנת של Wiz מגיעה בעיתוי שבו גוגל מנסה להשיג פערים מול מתחרותיה בתחום מחשוב הענן, כגון אמזון (AMZN) ומיקרוסופט (MSFT). תחום מחשוב הענן מהווה אחד מהנדבכים החשובים ביותר בתעשיית הטכנולוגיה המודרנית, ולפיכך גוגל משקיעה משאבים רבים בניסיון לשפר את מעמדה בשוק זה. רכישת חברת Wiz הישראלית עשויה לסייע לגוגל לחזק את יכולות האבטחה שלה בענן ולהתמודד בצורה טובה יותר עם האיומים הגוברים בתחום הסייבר.
העסקה עם Wiz מגיעה לאחר שזו האחרונה גייסה מיליארד דולר במאי 2024, לפי שווי של 12 מיליארד דולר, בסבב גיוס בהובלת Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners ו-Thrive Capital. משקיעים נוספים ב-Wiz כוללים את Greenoaks ואנשים עתירי ממון כגון מנכ"ל סטארבקס לשעבר, הווארד שולץ. גיוס זה מעיד על הערכה גבוהה לחברה ופוטנציאל הצמיחה שלה בשוק הסייבר.
אסף רפפורט, מנכ"ל Wiz, ציין במאי 2024 כי "שנת 2024 היא שנת המיזוגים – ל-Wiz ולתעשייה כולה". הכספים שגויסו בסבב האחרון אמורים לשמש בין היתר לרכישות נוספות, כאשר Wiz רכשה לאחרונה את חברת Gem Security, המתמחה בזיהוי ותגובה לאיומי סייבר בענן.
אנליסט מחברת Wedbush, דן אייבס, ציין כי רכישת Wiz תהיה מהלך אסטרטגי חכם מצד גוגל, ותעזור לה להתמודד ישירות עם המתחרות הגדולות שלה, מיקרוסופט ואמזון. גוגל, שנמצאת במאבק להשגת יתרון בשוק מחשוב הענן מול שתי הענקיות הללו, רואה ברכישת Wiz צעד חשוב בהגדלת נתח השוק שלה ושיפור יכולות האבטחה של שירותי הענן שלה.
העסקה הפוטנציאלית גם מגיעה על רקע הגברת הביקורת הרגולטורית בוושינגטון כלפי התחרות בתעשיית הטכנולוגיה. גוגל ניצבת בפני בדיקות "אנטי-טרסט" מצד הרגולטורים בארה"ב, במיוחד בתחום החיפוש שלה. החברה ממתינה לתוצאות תביעת משרד המשפטים בנוגע לשיטות שבהן השתמשה לחיזוק עסקי החיפוש באינטרנט שלה, ובנוסף מתמודדת עם טענות בנוגע לשיטות בלתי הוגנות בעסקי הטכנולוגיה שלה.
כפי שפורסם בברונס, הרי כי בעוד שממשל ג'ו ביידן והוועדה הפדרלית לסחר (FTC) פועלים בנחישות נגד פרקטיקות "אנטי-טרסט" בתעשיית הטכנולוגיה, שינוי בממשל לנשיא רפובליקני עשוי לשנות את התמונה. דן אייבס מציין בעניין זה, כי במידה וינצח דונלד טראמפ בבחירות וישוב לבית הלבן, ניתן לצפות ל-FTC חלשה יותר ולהאצה בעסקאות הטכנולוגיה.
רכישת Wiz הישראלית תשלים רכישות קודמות של גוגל בתחום האבטחה. לפני כשנתיים, גוגל רכשה את חברת האבטחה Mandiant בסכום של 5.4 מיליארד דולר. רכישת Wiz עשויה לחזק את מעמדה של גוגל כשחקנית מרכזית בתחום אבטחת הענן, תחום שהולך ונהיה קריטי יותר ויותר עם העלייה במתקפות הסייבר הגלובליות.
עבור Wiz, רכישה על ידי גוגל תספק לה הזדמנות להרחיב את הפעילות הגלובלית שלה ולשלב את הטכנולוגיות המתקדמות שלה בשירותי הענן של גוגל. החברה הישראלית, שנוסדה על ידי בכירים לשעבר בצ'ק פוינט, הצליחה למשוך את תשומת הלב של משקיעים גדולים ומשתמשים ברחבי העולם בזכות הפתרונות החדשניים שלה לאבטחת מידע בענן.
העסקה הפוטנציאלית בין גוגל ל-Wiz מדגישה את החשיבות הגוברת של אבטחת המידע בענן ואת הצורך של חברות הטכנולוגיה הגדולות לשפר את יכולות האבטחה שלהן. בעוד שהענן מציע יתרונות רבים מבחינת גמישות, יעילות וחיסכון בעלויות, הוא גם מהווה יעד מרכזי למתקפות סייבר. יכולות האבטחה של Wiz, בשילוב עם תשתיות הענן המתקדמות של גוגל, עשויות לספק פתרונות אבטחה משולבים ומתקדמים יותר ללקוחות ברחבי העולם.
בנוסף להשפעות הישירות על גוגל ו-Wiz, העסקה עשויה להשפיע גם על תעשיית הטכנולוגיה הרחבה. חברות טכנולוגיה נוספות עשויות להידרש לשפר את יכולות האבטחה שלהן ולהשקיע בטכנולוגיות חדשות על מנת להתמודד עם האיומים הגוברים. כמו כן, העסקה עשויה להוביל לרכישות נוספות בתעשייה, כאשר חברות נוספות עשויות לראות בהזדמנות להתרחב ולהשתלט על שוקי נישה חדשים.
לסיכום, רכישת Wiz הישראלית על ידי גוגל עשויה להיות צעד משמעותי עבור שתי החברות ותעשיית הטכנולוגיה כולה. בעוד שהעסקה עדיין נמצאת במגעים מתקדמים ולא נסגרה בפועל, השפעותיה הפוטנציאליות כבר מעוררות עניין רב בשוק. עבור גוגל, מדובר בהזדמנות לחזק את מעמדה בשוק מחשוב הענן ולשפר את יכולות האבטחה שלה. עבור Wiz, מדובר בהזדמנות להתרחב ולהתפתח בשוק הגלובלי, תוך שילוב עם אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם. עם המשך ההתפתחויות בתחום אבטחת המידע והטכנולוגיה, העסקה בין גוגל ל-Wiz עשויה לסמן שלב חדש בתעשייה ולהשפיע על השוק לעתיד לבוא.
מקורות:
הוול סטריט ג'רנל
פייננשל טיימס
יאהו פייננס
פוקס ביזנס
סי אן אן
רויטרס
ניו יורק טיימס
*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.
.